torstai 21. kesäkuuta 2018

Sähköiset sanat ovat avautuneet Porin keskustassa

Porin kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen sähköiset sanat on nyt "auki" eli kaikkien ihailtavana Porin keskustassa. Avajaisia vietettiin tänään torstaina huikeassa auringonpaisteessa, ei uskoisi, että juhannus on jo lähellä (myöhemmin pisti sitten kaatosateeksi, mutta onneksi olimme jo ehtineet kierroksen tehdä).

                                                     Kuva: Karoliina Suoniemi / Taike

Tällaisten kirjalijoiden kanssa saan olla mukana projektissa: Aika vau!
Aulikki Oksanen, Simo Frangén, Elina Wallin, Heli Laaksonen, Tapio Koivukari, Pertti Rajala, Arttu Tuominen, Hanna-Riikka Kuisma, Leila Tuure, Hannes Tiira ja Pauli Karmala.

Tässä oari sanaa mun tekstistä.

Tykkään kirjottaa jokaista projektia varten aina oman jutun. Niin tässäkin tapauksessa. Ohje tai toive oli kovin laaja eli jotain porilaisuuteen ja/ tai kesään liittyvää. Ja tietysti halusin jotenkin liittää sen rakkaaseen harrastukseeni eli juoksuun. Tässähän on hyvä syy saada juoksukaverit vetämään lenkkiä pitkin Porin keskustaan, mielellään ilman karttaa ja katsoa, löytyykö kaikki 13 kaappia.

Idea lähti muutaman vuoden takaisesta tekstiviestistä Satakunnan kansassa, jossa pahoiteltiin sitä, kuinka miehet juoksee tiukoissa trikoissa tien varsilla. Juoksupiireissä tämä aiheutti monia hyviä ideoita: vedetäänkö kaikki mahdollisimman tiukat ja kirkkaat trikoot ja lähdetään yhteislenkille. Sen lisäksi urheiluvaatteiden käyttö katukuvassa on viime vuosina noussut aika hitiksi. Minäkin kehtasin avajaisiin kunnon treenivaatteilla (onneksi/valitettavasti alaosaa ei kuvassa näy).

Sen lisäksi halusin tuoda esille jotain kivaa. Runoni ovat usein aika ahdistavia (minäkö muka!) joten ajattelin, että kesään ja kadulle kuuluu jotain ehkä keveämpää mutta silti ajatuksella.

Graafisen ilmeen teki Vida Designen Heidi Valtonen. (Terkkuja Heidille, on siitä muutama vuosi, kun vedettiin valokuvakerhoa Porin nuorisolle). Ja annoin vapaat kädet, koska tiesin, että Heidi kyllä osaa. Ja mikä kuosi! Kaappi näyttää jo kaukaa urheilukaupan juoksuvaateosastolta! Ihan loistavaa!

Tässä vielä kerran linkki Porin kaupungin sivuille, josta löydät tietoa kaikista kaapeista ja myös kartan. Linkki aukeaa tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti